Bestill time med SMS

Send til 2097:

FEMFASTE fødselsdato, ditt navn, grad av hast

Se eksempel

FEMFASTE 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon(Unngå sensitiv informasjon)

Kr. 6,- per mottatt melding.
Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.


NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer

Hvordan bestille time?

Det er mange som ønsker å nå oss og det kan ta litt tid å komme igjennom. Om du vil gjøre det enkelt og spare tid kan du benytte vårt SMS køfrisystem. Da skriver du FEMFASTE navnet ditt fødselsdatoen din og grad av hast og sender meldingen til 2097. En slik melding kan se slik ut: FEMFASTE Ola Hansen 040590 har vondt i halsen. Tjenesten koster kr. 6.- pr. mottatt melding. Du kan sende meldingen når som helst på døgnet og fra hvor som helst i verden. Se ellers informasjon om time samme dag på forsiden.

Avbestille time, eller endre timeavtale

Send FEMFASTE navnet ditt og fødselsdato med avbestillingen eller ønsket om endring av time til 2097. Du kan også benytte denne hjemmesiden til å sende SMS. Alternativt kan du ringe. Avbestilling må skje innen 24 timer før konsultasjonen skal finne sted, ellers blir egenandel og/eller tapt tryderefusjon belastet.

Hvordan bestille resepter på faste medisiner?

Du kan bruke SMS, skriv : FEMFASTE navnet ditt og fødselsdatoen din og navnet på medikamentet du trenger resept på og send meldingen til 2097. Du kan også gjøre dette via hjemmesiden, eller ringe/faxe. Vi har en ordning med Apotek 1 Moldetorget, Apotek 1 Roseby, Boots Apotek og Vitusapotek slik at medisinen kan hentes der dagen etter bestilling, og du slipper å komme hit først for å hente resepten. Egenandel til legen innkreves da ved avhenting på apotek. Resepten kan også hentes hos oss dagen etter bestilling. Vi kan også fakse resepten til apoteket du benytter. Vi må da innkreve egenandelen ved giro og det påløper da et ekspedisjonsgebyr på kr. 45 i tillegg til egenandelen, regning kommer i posten. Det er viktig å angi hvilket apotek du ønsker å benytte når du bestiller resepten eller om du ønsker å hente den på legekontoret. Det er også viktig at du gir beskjed om evt. frikort allerede når du bestiller resepten.
Husk å bestill resepter i god tid før det er slutt på medisinen, spesielt før ferier og høytider. Beroligende medisiner, sovetabletter og vanedannende medisiner kan kun utleveres etter konsultasjon hos legen, unntaksvis etter avtale med fastlegen.

Attester og korttidssykemeldinger

Vi ønsker, som hovedregel, at du kommer til en kjapp konsultasjon for dette. Legeattester for sjømenn og for "off-shore" tar ofte lenger tid, og kan ikke alltid gjøres "samme dag". Se -time samme dag- på første side.

Vaksinering

Influensavaksine, vaksine mot lungebetennelse eller stivkrampe gjøres etter avtale. Influensavaksine gies gjerne fra oktober til januar, og hvert år annonserer vi i avisa. Det er samtidig mulighet for å gi lungebetennelsesvaksine ("pneumokokk").

Hvem bør vaksineres?
Risikogrupper som bør få tilbud om influensavaksine omfatter:

Voksne og barn med alvorlige luftveissykdommer, spesielt de som har nedsatt lungekapasitet
Voksne og barn med kroniske hjerte/karsykdommer, spesielt de med alvorlig hjertesvikt, lavt minuttvolum eller pulmonal hypertensjon
Voksne og barn med sykdommer som gir nedsatt infeksjonsresistens
Voksne og barn med kronisk nyresvikt
Voksne og barn med diabetes mellitus (både type 1 og type 2)
Beboere på alders- og sykehjem
Personer som er 65 år eller eldre

Pneumokokkvaksine – anbefaling om revaksinering av eldre
Målgruppene for pneumokokk- og influensavaksinasjon er stort sett de samme. Mange velger derfor å tilby disse vaksinene samtidig. Vi minner om at det i 2005 kom anbefaling om revaksinering med pneumokokkvaksine til alle eldre personer, også de med fungerende milt, etter ca 10 år (se artikkel i Tidsskrift for Den norske lægeforening nr. 1/2005).